Wyke
Cheddar er en av de mest kjente ostene fra England. Fremstillingen av cheddar begynte tidlig på 1500-tallet i byen Cheddar i Somerset. De utviklet en helt spesiell ysteteknikk «Cheddering», som resulterte i en av verdens mest kjente og utbredte oster. Clothier-familien som produserer Wyke, har laget cheddar helt siden 1861. Det er Sommersets varme somre, fruktbare vårer, kjølige høster og våte vintre som gir familiens eiendom det den trenger for å lage prisvinnende ost. De lager all osten ved å bruke 100% grønn energi fra naturressurser som solenergi og biogass. Selv om ysteprosessen ikke er så arbeidskrevende som i gamle dager, har de tradisjonelle metodene som ble brukt av Clothiers' forfedre ikke gått tapt i industriutviklingen. Cheddar blir fremdeles lagret i modningsbokser av tre, og overvåkes konstant av deres Master Cheese Grader, for å sikre en god smak og kvalitet. Det er dette som har hjulpet dem med å vinne flere priser enn noe annet Farmhouse Cheddar-merke, noe de er veldig stolte av. Les mer på Wyke Farms