Parmigiano Reggiano
Her finner du et stort utvalg av den ekte parmesanen, Parmigiano Reggiano. Det er faktisk slik at kun Parmigiano Reggiano kan regnes som ekte parmesan her i Europa. Parmigiano Reggiano er en tradisjonell italiensk ost som kun produseres nord i Italia, i Parma-, Reggio Emilia- og Modena-provinsen, samt visse utvalgte steder i Mantua og Bologna. Det beskyttede opprinnelsesområdet for Parmigiano Reggiano har et særpreg man ikke finner noe annet sted i verden. I produksjonen av Parmgiano Reggiano brukes det bare upasteurisert melk som er produsert i de nevnte områdene, og meieriene som produserer Parmigiano Reggiano bruker utelukkende naturlig fermentert myse for å starte modningsprosessen. Kuene skal kun fôres med gress eller høy. Disse retningslinjene er strenge og blir beskyttet av Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano. På grunn av de høye kravene til produksjonen, blir osten produsert på samme måte i dag som for ni hundre år siden, med de samme ingrediensene. Her skal man ikke bruke noen tilsetningsstoffer. Dette er ekte håndverk.