
Sopprisotto med JADARR
Smaksrik sopprisotto med ekstra dybde av umami ved hjelp av smaksforsterkeren JADARR.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 300 g sopp (f. eks. steinsopp eller traktkantareller)
- 2 sjalottløk
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss smør
- 2 dl hvitvin
- 3 dl varm kyllingkraft
- 2 dl risottoris
- 200 g parmesan
- 1-2 ts JADARR
- ½ sitron, saften
- Sort pepper
- Karse eller hakkede urter
Slik gjør du:
- Finhakk sjalottløken. Fres løken til den er blank i olje. Ha i hvitvin og kok inn til nesten all vinen er borte.
- Ha i risottoris og ca 1/2 dl varm kyllingkraft. La kraften koke nesten helt inn før du har i 1/2 dl ny kraft og fortsett med dette til risen er nesten ferdigkokt. Den skal være mør, men med litt tygg. Du trenger ikke røre i risen, bare rist litt i pannen underveis.
- Riv over halvparten av parmesanen og vend dette inn i risottoen. Smak til med JADARR, sitronjuice og nykvernet sort pepper.
- Del soppen i passelige biter. Ha smør i en stekepanne og stek soppen til lett gyllen på høy varme. Ha til slutt i en skvett JADARR i soppen og dander dette oppå risottoen.
- Riv over resten av parmesanen og avslutt med urter.