Skip to main content
Til toppen
Sopprisotto med JADARR

Sopprisotto med JADARR

Smaksrik sopprisotto med ekstra dybde av umami ved hjelp av smaksforsterkeren JADARR.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 300 g sopp (f. eks. steinsopp eller traktkantareller)
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl varm kyllingkraft
  • 2 dl risottoris
  • 200 g parmesan
  • 1-2 ts JADARR
  • ½ sitron, saften
  • Sort pepper
  • Karse eller hakkede urter

Slik gjør du:

  1. Finhakk sjalottløken. Fres løken til den er blank i olje. Ha i hvitvin og kok inn til nesten all vinen er borte.
  2. Ha i risottoris og ca 1/2 dl varm kyllingkraft. La kraften koke nesten helt inn før du har i 1/2 dl ny kraft og fortsett med dette til risen er nesten ferdigkokt. Den skal være mør, men med litt tygg. Du trenger ikke røre i risen, bare rist litt i pannen underveis.
  3. Riv over halvparten av parmesanen og vend dette inn i risottoen. Smak til med JADARR, sitronjuice og nykvernet sort pepper.
  4. Del soppen i passelige biter. Ha smør i en stekepanne og stek soppen til lett gyllen på høy varme. Ha til slutt i en skvett JADARR i soppen og dander dette oppå risottoen.
  5. Riv over resten av parmesanen og avslutt med urter.
Visning
Nyhet
JADARR fiskesaus 250 ml

Jadarr fiskesaus er en konsentrert smaksforsterker rik på umami, laget av naturlige norske råvarer, produsert på Jæren. Fiskesausen er laget av villfanget norsk sild og havsalt, er naturlig fermentert i 11 måneder, som gir en kompleks smak og unik aroma. Sausen er ideell til pasta, gryteretter, fisk, kjøtt og grønnsaker. Pensle eller bruk som base i sauser, marinader eller dressinger. Jadarr fiskesaus er et kulinarisk samarbeid mellom stjernekokk Kjartan Skjelde og matforsker Trung Nguyen, der Norge møter Vietnam. Det unike korkdesignet gjør det enkelt å dosere for å oppnå ønsket smaksnivå. Oppbevares i kjøleskap etter åpning for best kvalitet.

Produktnummer: 830000
Lagerbeholdning:
848,00 pr l
Riso Gallo Arborio risottoris 500 g

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Arborio er det største kornet i rekken av risotto ris.

Produktnummer: 132289
Lagerbeholdning:
150,00 pr kg
Parmigiano Reggiano trekant 40 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe, og modnet ekstra lenge.

Produktnummer: 907589
Lagerbeholdning:
1.094,95 pr kg
Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451117
Lagerbeholdning:
153,00 pr l
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
278,07 pr l
Lenker
Min side