Skip to main content
Til toppen
Risotto med taleggio og salsiccia

Risotto med taleggio og salsiccia

Taleggio med sin sødme og hint av trøffel gir risotto en ekstra god piff. Her er en klassisk oppskrift smakt til med taleggio og parmesan, toppet med salsiccia, brokkolini og ristede valnøtter.

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 2 hvitløkfedd
  • 2 store sjalottløk 
  • 3 ss olivenolje
  • 350 g risottoris, gjerne Arborio
  • 1 fl (187 ml) hvit matvin, Montebello 
  • 10 dl kyllling bouillon, Oscar signature 
  • 120 g Taleggio DOP
  • 30 g parmesan, revet
  • Litt salt og kvernet pepper 

Topping

  • 1 pk (300 g) Tanzi Salsiccia Toscana  
  • 12 stilker brokkolini 
  • 100 valnøtter, ristet 
  • Evt. litt høvlet parmesan

Slik gjør du:

  1. Klem ut små kjøttboller fra salsicciapølsene, stek det gyllent og nesten gjennomstekt i en panne med olivenolje på litt høy varme.
  2. Tilsett brokkolini og la det surre til den er al dente. Sett til side og varm opp rett før risottoen skal serveres. 
  3. Kok opp buljong, sett til side.
  4. Rens og finhakk hvitløk og løk. Ha olivenolje i en vid kjele på middels sterk varme, ha i løk og hvitløk og la det surre sammen til det er litt mykt.  
  5. Tilsett ris og rør sammen til den er blank. Hell over vin og la det trekke inn i risen under koking. Rør jevnlig. 
  6. Spe med varm buljong, et par store øser om gangen og la det koke inn under stadig omrøring. Gjenta til risen er knapt mør. Det er viktig å smake på risen underveis slik at risottoen ikke blir for mye kokt. Risotto skal være litt suppeaktig når den er ferdig. Ikke bruk all buljongen dersom konsistensen på riskornene er riktig.   
  7. Skjær skorpa av taleggio og del i mindre terninger, rør inn i risottoen sammen med parmesan. Smak til med salt og pepper og ha over små kjøttboller, brokkolini, valnøtter og gjerne litt høvlet parmesan. Server straks. 

Tips: Kyllingbuljong kan fint erstattes med kjøttbuljong eller grønnsakkraft. Bruk gjerne vanlig hvitvin eller bytt ut til eplemost.

Visning
Riso Gallo Arborio risottoris 500 g

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Arborio er det største kornet i rekken av risotto ris.

Produktnummer: 132289
Lagerbeholdning:
130,00 pr kg
Taleggio DOP 200 g

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.

Produktnummer: 905535
Lagerbeholdning:
415,00 pr kg
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
238,02 pr l
Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451117
Lagerbeholdning:
132,00 pr l
Parmigiano Reggiano stick 12 mnd DOP 125 g

Tradisjonsrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907103
Lagerbeholdning:
580,00 pr kg
Salsiccia Toscana 300 g

Italiensk fersk/rå pølse som kan brukes i pastaretter, grilling eller andre middagsretter.

Produktnummer: 501228
Lagerbeholdning:
436,67 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.

Produktnummer: 420205
Lagerbeholdning:
404,00 pr l
Lenker
Min side