Skip to main content
Til toppen
Knuste sprø poteter med parmesan

Et stekebrett med kokte poteter som er most og toppet med kryddersmør og parmesanost.

Knuste sprø poteter med parmesan

En digg vri på stekte poteter med masse hvitløk og Parmigiano Reggiano. Spis dem som snacks alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

4 porsjoner

  • 8 poteter
  • 6 smør
  • 4 hvitløksfedd, moste
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 120 g Parmigiano Reggiano, revet
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Hell av vannet og la dem dampe av.
  2. Forvarm ovnen til 200 °C med grillelementer på.
  3. Fordel de kokte potetene utover et stekebrett med bakepapir. Mos dem forsiktig flate med en potetstamper eller gaffel. Ikke mos for hardt, du vil at de skal henge sammen.
  4. Smelt smør og rør inn most hvitløk og finhakket bladpersille. Fordel blandingen over potetene. Dryss over salt og pepper.
  5. Stek i ovnen til gylne og sprø, ca. 6-8 minutter. Ta potetene ut og dryss over godt med Parmigiano Reggiano. Sett tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
Visning
Parmigiano Reggiano revet fersk 12 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907570
Lagerbeholdning:
650,00 pr kg
Nordur hel sort pepper ØKO 50 g

Klassisk sort, økologisk håndplukket pepper fra Karnataka i India.

Produktnummer: 514135
Lagerbeholdning:
1.880,00 pr kg
Nordur havsalt 125 g

Håndhøstet gourmet havsalt uten tilsetningsstoffer fra Island, perfekt til topping.

Produktnummer: 514130
Lagerbeholdning:
463,92 pr kg
Lenker
Min side