
Et stekebrett med kokte poteter som er most og toppet med kryddersmør og parmesanost.
Knuste sprø poteter med parmesan
En digg vri på stekte poteter med masse hvitløk og Parmigiano Reggiano. Spis dem som snacks alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
4 porsjoner
- 8 poteter
- 6 smør
- 4 hvitløksfedd, moste
- 2 ss finhakket bladpersille
- 120 g Parmigiano Reggiano, revet
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Hell av vannet og la dem dampe av.
- Forvarm ovnen til 200 °C med grillelementer på.
- Fordel de kokte potetene utover et stekebrett med bakepapir. Mos dem forsiktig flate med en potetstamper eller gaffel. Ikke mos for hardt, du vil at de skal henge sammen.
- Smelt smør og rør inn most hvitløk og finhakket bladpersille. Fordel blandingen over potetene. Dryss over salt og pepper.
- Stek i ovnen til gylne og sprø, ca. 6-8 minutter. Ta potetene ut og dryss over godt med Parmigiano Reggiano. Sett tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, ca. 5 minutter.