Hjemmelaget pizzasaus
Pizzasaus lager du helt enkelt selv med hermetiske San Marzano-tomater! San Marzano er en type plommetomat som er kjent for sin rike, søte smak. Tomatene er avlange med en litt tykkere fruktkjøtt og færre frø enn andre tomater. Disse egenskapene gjør San Marzano ideelle til å lage hjemmelaget pizzasaus.
På grunn av den høye kvaliteten på tomatene trenger du ikke å gjøre noe annet enn å knuse dem til ønsket konsistens og tilsette litt salt. Det beste er å unngå stavmikser, da kan sausen bli for rennende og tomatfrøene knuses, noe som kan gi en litt bitter smak. Denne oppskriften rekker til fire store pizza på rundt 30 cm.
Til hjemmelaget pizzasaus trenger du:
- 400 g hermetiske San Marzano tomater
- 1/2 ts salt
- Fersk basilikum (valgfritt)
Slik gjør du:
- Hell innholdet i boksen i en stor bolle.
- Knus tomatene med hendene eller en gaffel/potetmoser eller ligndene (ikke bruk stavikser)
- Rør inn salt og eventuelt litt basilikum.
- Fordel sausen over pizzabunnene. Du kan beregne om lag 100 g saus per pizza (litt mindre til porsjonspizza).
Tips: Hvis du ønsker en litt tykkere pizzasaus kan noe av laken i boksen helles av før tomatene knuses.