Skip to main content
Til toppen

Parmigiano Reggiano vacche rosse ca 4,85 kg

Produktnummer: 907542
EPD-nummer: 6343727
Lagerbeholdning:
Produsent: Parmareggio
inkl. mva.
846,86 pr kg

Italiensk fastost, perfekt til matlaging. Laget på upasteurisert melk fra rød ku / Reggiana-rasen.

Fraktalternativer

Parmigiano Reggiano er produsert i Nord-Italia av upasteurisert kumelk. Osten er opprinnelsesbeskyttet og bedriftens innbrente kvalitetsstempel for regionen garanterer den høye kvaliteten. Vacche Rosso er lagret i minimum 24 måneder i 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann. Reggiana-rasen finnes i Nord-Italia etter at den ble importert på 300-tallet. Benediktinermunkene begynte å produsere Parmigiano Reggiano av melken fra disse røde kuene allerede for 800 år siden, og dette er den originale parmesan-kurasen. til Parmigiano Reggiano. Det siste århundret har rasen blitt mindre produktiv, og har gradvis blitt erstattet av mer lønnsomme raser. Reggiana-rasen sto lenge i fare for å bli utryddet, men takket være noen langsynte oppdrettere har antallet økt igjen. Oppdrettsgårdene ligger hovedsakelig i Reggio Emilia, og melken leveres til nøye utvalgte gårder. Hver ku er registrert i en slektsbok.
Smak
Reggiana-rasen kjennetegnes av den røde fargen. Melken passer spesielt godt til produksjon av Parmigiano Reggiano på grunn av høyt innhold av kasein. Kaseinet i melken egner seg godt til modning, og derfor er ikke osten laget på Reggiana-melk klar for salg før den har ligget til modning i minimum 24 måneder. Dette gir osten en bedre smak og aroma. Melken gir osten en fyldig smak og en strågul farge.
Bruksområder
Parmigiano Reggiano er utmerket til riving og dryss over pastaretter, supper, sauser, nudel- og risretter. Den er også fin til gratinering. Denne type ost er unnværlig i det italienske kjøkken. Den finkornete konsistensen gjør den velegnet til panering av både kylling- og svinekjøtt. Vacche Rosse passer spesielt godt sammen med syltet frukt, honning eller balsamico. Den kan spises alene, i salat, eller som ingrediens i ulike retter. Tradisjonelt serveres den sammen med Lambrusco, men den passer også godt sammen med fyldige rødviner, eller viner laget på malvasia-drue.
Fasthet Fasthet
Skarphet Skarphet
Fyldighet Fyldighet
Tilleggsinfo Framstilt av upasteurisert melk.
Gtin D-pak 98010721979634
EPD nummer 6343727
Opprinnelsesland Italia
Varemerke Parmareggio
Drenet vekt (Kg) N/A
Etikett DOP
Ingredienser Upasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8 °C.
Antall i kartong 1
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned
Næringsinnhold per 100 g.
Energi (KJ) 1671
Energi (KCal) 402
Fett (g) 30
Hvorav mettede fettsyrer (g) 20
Karbohydrater (g) 0
Hvorav sukkerarter (g) 0
Kostfiber (g) 0
Protein (g) 32
Salt (g) 1.6
oluf.allergens.glut
Fri for
gluten
oluf.allergens.shellfish
Fri for
skalldyr
oluf.allergens.eggs
Fri for
egg
oluf.allergens.fish
Fri for
fisk
oluf.allergens.nuts.peanut
Fri for
peanøtt
oluf.allergens.soy
Fri for
soya
oluf.allergens.milk
Inneholder
melk
oluf.allergens.nuts
Fri for
nøtter
oluf.allergens.celery
Fri for
selleri
oluf.allergens.mustard
Fri for
sennep
oluf.allergens.sesame
Fri for
sesam
oluf.allergens.sulphite
Fri for
sulfitt
oluf.allergens.lupines
Fri for
lupiner
oluf.allergens.molluscs
Fri for
bløtdyr
Allergener
Gluten Fri for
Bygg Fri for
Hvete Fri for
Havre Fri for
Khorasanhvete Fri for
Rug Fri for
Spelthvete Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtt Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Lupiner Fri for
Bløtdyr Fri for
Merkeordning
Kosher Nei
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Halal Nei
Vegansk Nei
Vegetarisk Nei
Hovedbilde
Last ned
Lenker
Min side