Skip to main content
Til toppen
Pai med grillede grønnsaker og brie

En pai i en paiform toppet med stekte grønnsaker.

Pai med grillede grønnsaker og brie

Usikker på hva du skal servere besøket i helgen? Prøv denne her da vel! En skikkelig digg pai gjestene dine vil elske. Nytes med noe godt i glasset.

4 porsjoner

  • 5 plater butterdeig
  • 6 egg
  • 1 dl fløte
  • 500 g Brie de Paris
  • Salt og pepper
Grillede grønnsaker
  • 0,5 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 squash
  • 1 fennikel
  • 1 rødløk
Til servering
  • 2 ss hakkede hasselnøtter
  • litt friske urter, f.eks. timian, oregano eller blomkarse

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Tin butterdeigplatene og legg dem på et melet bord så de former et rektangel. La kantene overlappe noe og kjevle ut til litt større enn paiformen.
  3. Kle paiformen (ca. 26 cm i diameter) med deigen, la gjerne deigen henge litt over kanten, prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 5 minutter. Om deigen blåser seg opp, kan du stikke hull på den med en skarp kniv eller bruke paivekt.
  4. Visp sammen egg, fløte, litt salt og pepper. Fordel brie i biter utover paibunnen og hell over eggeblandingen.
  5. Stek paien i ovnen i 15-20 minutter eller til paien har satt seg og kantene er gylne.
  6. Del grønnsakene i skiver, pensle godt med olje og grill på høy varme, enten på grill eller i en grillpanne.
  7. Fordel utover den ferdigstekte paien og dryss over hakkede nøtter og urter.
Visning
Brie de Paris 500 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.

Produktnummer: 903203
Lagerbeholdning:
262,00 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 500 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak

Produktnummer: 420183
Lagerbeholdning:
358,00 pr l
Lenker
Min side