Pai med grillede grønnsaker og brie
Usikker på hva du skal servere besøket i helgen? Prøv denne her da vel! En skikkelig digg pai gjestene dine vil elske. Nytes med noe godt i glasset.
4 porsjoner
- 5 plater butterdeig
- 6 egg
- 1 dl fløte
- 500 g Brie de Paris
- Salt og pepper
Grillede grønnsaker
- 0,5 dl Iliada kalamata olivenolje
- 1 squash
- 1 fennikel
- 1 rødløk
Til servering
- 2 ss hakkede hasselnøtter
- litt friske urter, f.eks. timian, oregano eller blomkarse
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Tin butterdeigplatene og legg dem på et melet bord så de former et rektangel. La kantene overlappe noe og kjevle ut til litt større enn paiformen.
- Kle paiformen (ca. 26 cm i diameter) med deigen, la gjerne deigen henge litt over kanten, prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 5 minutter. Om deigen blåser seg opp, kan du stikke hull på den med en skarp kniv eller bruke paivekt.
- Visp sammen egg, fløte, litt salt og pepper. Fordel brie i biter utover paibunnen og hell over eggeblandingen.
- Stek paien i ovnen i 15-20 minutter eller til paien har satt seg og kantene er gylne.
- Del grønnsakene i skiver, pensle godt med olje og grill på høy varme, enten på grill eller i en grillpanne.
- Fordel utover den ferdigstekte paien og dryss over hakkede nøtter og urter.