Ovnsbakt laks med chunky tapenade
4 porsjoner
- 500 g laksefilet
- sambal oelek
- Iliada kalamata olivenolje
- salt
Chunky tapenade
- 160 g grønne oliven u/sten
- persille
- 1 ss kapers
- 3 stk ansjonsfileter
- 1/2 stk sitron
- 1 hvitløksbåt
- Iliada kalamata olivenolje
- pepper
Slik gjør du:
- Forvarm oven til 185 grader
- Smør laksen med litt olivenolje, pensle på sambal oelek og salt.
- Stek laksen i ovnen til den er gjennomstek, ca: 15 min.
- Lag tapenade: Grovhakk oliven og legg dem i en skål med marinaden. Finhakk persille, kapers, hvitløk og ansjos. Bland alt med olivene og riv over sitronskall og press over sitronsaft, rør i olivenolje til en glatt konsistens. Smak til med pepper.
- Når laksen er ferdig skives den opp og serveres med tapenade og kokt potet.