Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan
4 porsjoner
- 4 kyllingbryst med skinn
- 4 skiver parmaskinke
- 50 g Parmigiano Reggiano revet
- 1 sitron (økologisk), skallet
- 2 ss frisk timian, finhakket
- 1 ss smør
- 600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
- 4 ss olivenolje
- 32 cherrytomater
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom. Del dem slik at du kan brette dem ut, men henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.
- Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.
- Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem sammen med bomullstråd slik at de holder formen under steking.
- Brun kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader (ca 20-25 min). La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
- Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.