Skip to main content
Til toppen
Grønnsaker med parmesanaioli

En skål med aioli toppet med Parmigiano Reggiano, med reddiker og sukkererter rundt.

Grønnsaker med parmesanaioli

1 porsjon

  • 2 eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts Fallot dijon sennep lys
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 dl rapsolje
  • 50 g revet Parmigiano Reggiano fersk revet
  • sprø grønnsaker ( som for eksempel reddik, paprika, sukkererter, brokkoli)

Slik gjør du:

1. Ha eggeplommer, sitronsaft, sennep og hvitløk i et litermål eller annen høy beholder. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen mens du kjører sammen med stavmikseren. Spe med et par spiseskjeer kaldt vann hvis aiolien blir for tykk.

2. Vend inn revet Parmigiano Reggiano og smak til med olje salt og pepper.

3. Server parmesanaiolien med sprø grønnsaker som kveldskos eller som forrett.

Lenker
Min side