Skip to main content
Til toppen
Hjemmelagde maistortilla

Små tacoer med hjemmelagde maistorilla, dandert i en eggekartong.

Hjemmelagde maistortilla

Man kan enkelt lage maistortillaer selv. Da trenger man Maseca maismel (Masa Harina). Maseca maismel er sluttproduktet av en spesiell behandling av maisen; tørre maiskorn kokes i kalkvann for så å tørkes. Dette gjør at kornet blir lettere å finmale, og man kan lage en deig som henger sammen. Maseca maismel blandes med vann og litt salt. Så knar man deigen og deretter kan man forme tortillaer.

Ingredienser

1 kg Masa Maseca maismel
1,3 l vann
1 ss salt

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt i en bolle og tilsett gradvis vann til du har en jevn, fin masse som hverken klisser eller er for tørr. Den er riktig når du kan forme en deigklump til en golfball mellom håndbakene uten at den sprekker opp. La den stå i fem minutter og juster med vann om nødvendig.
  2. Trill små baller av hele deigen, cirka 25–30 gram per stykk, det gir ca. 10 centimeter store tortillaer. Legg ballene under et fuktig håndkle.
  3. Varm opp en stor stekepanne til maks varme. Steketakke er perfekt hvis du har det.
  4. Press ballene så tynt som mulig ut mellom to lag plast eller bakepapir i en tortillapresse eller under en tung kjele. Ta forsiktig plast/papir av på én side, legg tortillaen i håndflaten. Fjern deretter det andre papiret og legg rett i pannen.
  5. Stek til kantene løfter seg litt, ca. 1 minutt, snu og stek i ca. 1 minutt på andre siden.
  6. Stable tortillaene i en tortillavarmer, eventuelt et kjøkkenhåndkle. De er best varme og nystekte, men tåler også å bli varmet raskt opp i panne eller på grill et par timer senere.
Visning
Maseca maismel 1 kg

Brukes til å bake hjemmelagde gourmet tortillas som tilbehør til taco, taco shell og meksikanske retter som tamales og enchiladas.

Produktnummer: 130175
Lagerbeholdning:
72,00 pr kg
Lenker
Min side