
Gulrotkake med mascarponekrem
Påskepyntet gulrotkake med smak av appelsin og mascarponekrem. Pyntet med påskeegg, marengs og spiselige blomster.
Du trenger:
- 325 g mel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- ½ ts kardemomme
- ½ ts malt ingefær
- ¼ ts vaniljepulver
- ½ ts salt
- 4 egg
- 275 g sukker
- 325 g revet gulrot
- 2 ts revet appelsinskall
- 2 dl nøytral olje (f.eks. solsikkeolje)
Mascarponekrem
- 250 g mascarpone
- 75 g melis
- ½ ts vaniljepulver
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 4 gule eller rosa marengstopper
- 4 gule makroner
- Sjokoladeegg
- Frysetørkede fioler
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 160 °C varmluft.
- Dekk bunnem av en kakefom på ca 24-26 cm med bakepapir og smør kantene med olje.
- Mål opp mel, bakepulver og krydder i en stor bakebolle og bland godt.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Hell olje, gulrot, appelsinskall og eggedosis over melblandingen og rør forsiktig sammen med en slikkepott til røren er fri for klumper.
- Hell røren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-55 minutter. Kaken tar lengre tid å steke hvis du bruker en form på 24 cm og noe kortere tid i en form på 26 cm. Sjekk derfor alltid at den er ferdig stekt ved å bruke en kakenål (eller grillspyd). Kaken er ferdig når kakenålen kommer ut ren når den stikkes inn i midten av kaken.
- Avkjøl kakebunnene helt til romtemperatur.
- Rør mascarpone sammen med vanilje og melis i en stor bakebolle. Hell kremfløte i bollen og pisk til du har en luftig, tykk krem. Ikke pisk for lenge, da vil kremen skille seg.
- Ta vare på om lag 1-2 dl av kremen og ha den i en sprøytepose.
- Dekk siden og toppen av kaken med resten av kremen. Bruk en palettkniv eller slikkepott til å glatte ut kremen på siden av kaken.
- Bruk kremen i spøyteposen til å lage 8 fine kremtopper på kaken.
- Plasser en marengstopp eller makron på hver kremtopp. Fordel sjokladeegg ved og mellom toppene for å danne en krans rundt hele kaken. Pynt til slutt kransen med spiselige blomster!
Tips: Pynten bør tas på samme dag som kaken skal spises. Denne kaken kan også pyntes til andre høytider ved å bruke makroner i andre farger og bytte ut påskeegg med kuler av hvit sjokolade eller friske bær.
