Skip to main content
Til toppen
Gulrotkake med mascarponekrem

Gulrotkake med mascarponekrem

Påskepyntet gulrotkake med smak av appelsin og mascarponekrem. Pyntet med påskeegg, marengs og spiselige blomster.

Du trenger:

  • 325 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts malt ingefær
  • ¼ ts vaniljepulver
  • ½ ts salt
  • 4 egg
  • 275 g sukker
  • 325 g revet gulrot
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 2 dl nøytral olje (f.eks. solsikkeolje)

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 75 g melis
  • ½ ts vaniljepulver
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 4 gule eller rosa marengstopper
  • 4 gule makroner
  • Sjokoladeegg
  • Frysetørkede fioler

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 °C varmluft.
  2. Dekk bunnem av en kakefom på ca 24-26 cm med bakepapir og smør kantene med olje.
  3. Mål opp mel, bakepulver og krydder i en stor bakebolle og bland godt.
  4. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  5. Hell olje, gulrot, appelsinskall og eggedosis over melblandingen og rør forsiktig sammen med en slikkepott til røren er fri for klumper.
  6. Hell røren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-55 minutter. Kaken tar lengre tid å steke hvis du bruker en form på 24 cm og noe kortere tid i en form på 26 cm. Sjekk derfor alltid at den er ferdig stekt ved å bruke en kakenål (eller grillspyd). Kaken er ferdig når kakenålen kommer ut ren når den stikkes inn i midten av kaken.
  7. Avkjøl kakebunnene helt til romtemperatur.
  8. Rør mascarpone sammen med vanilje og melis i en stor bakebolle. Hell kremfløte i bollen og pisk til du har en luftig, tykk krem. Ikke pisk for lenge, da vil kremen skille seg.
  9. Ta vare på om lag 1-2 dl av kremen og ha den i en sprøytepose.
  10. Dekk siden og toppen av kaken med resten av kremen. Bruk en palettkniv eller slikkepott til å glatte ut kremen på siden av kaken. 
  11. Bruk kremen i spøyteposen til å lage 8 fine kremtopper på kaken.
  12. Plasser en marengstopp eller makron på hver kremtopp. Fordel sjokladeegg ved og mellom toppene for å danne en krans rundt hele kaken. Pynt til slutt kransen med spiselige blomster! 

Tips: Pynten bør tas på samme dag som kaken skal spises. Denne kaken kan også pyntes til andre høytider ved å bruke makroner i andre farger og bytte ut påskeegg med kuler av hvit sjokolade eller friske bær.

Visning
Nyhet
Aflorita spiselige stemorsblomster frysetørket

Frysetørkede spiselige stemorsblomster til pynting av festkaker, garnityr til ostebord, salater eller drinker.

Produktnummer: 514802
Lagerbeholdning:
På lager På lager
137,00
137.000,00 pr kg
Utsolgt Nyhet
Granarolo Mascarpone 250 g

Granarolo Mascarpone er en klassisk italiensk ferskost, laget av pasteurisert fløte av høy kvalitet. Den er et essensielt element i mange tradisjonelle desserter, men kan også brukes i alt fra sauser til baking.

Produktnummer: 907280
Lagerbeholdning:
Ikke på lager Ikke på lager
79,50
318,00 pr kg
Mill & Mortar vaniljepulver ØKO 15 g

100% vanilje med kraftig aroma og smak.

Produktnummer: 514543
Lagerbeholdning:
På lager På lager
196,00
13.066,00 pr kg
Busch marengstopper assortert 100 g

Pikekyss med smak av vanilje, jordbær og sitron. Ca 35 stk i posen.

Produktnummer: 341129
Lagerbeholdning:
På lager På lager
32,00
320,00 pr kg
Lenker
Min side