Glutenfri tiramisu
Vicenzovo fingerkjeks er nå tilgjengelige i en glutenfri versjon! Det betyr at enda flere kan glede seg over den delikate smaken og de luftige teksturen. Hva kunne være en bedre anledning enn denne for å friske opp den klassiske tiramisuen? Endelig kan italienernes favorittdessert nytes av alle, uavhengig av eventuelle glutenintoleranser. Her er oppskriften på klassisk tiramisu, tilpasset de glutenfrie kjeksene:
Til en tiramisu trenger du:
- 250 g glutenfrie fingerkjeks
- 250 g mascarpone
- 3 egg
- 60 g sukker
- 2,5 dl kaffe
- 2 ss søt marsala (valgfritt)
- 20 g bakekakao
Slik gjør du:
- Skill eggene i to separate boller. Pisk sukker og eggplommer til det får en kremaktig konsistens.
- Rør mascarponen glatt og fold inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i mascarponeblandingen.
- Bland kaffe (og eventuelt marsala) i en dyp skål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen og fordel dem utover et fat eller i porsjonsglass.
- Topp med havlparten av kremen. Fordel resten av fingerkjeksen og til slutt resten av kremen over.
- Dryss kaken med kakaopulver og sett den kaldt frem til servering.
Tips: Hvis kaken skal serveres til barn kan du bytte ut kaffen med melk eller sjokolademelk. Du kan også prøve denne oppskriften på tiramisu med jordbær.