
Fiskesuppe med JADARR
Smakfull fiskesuppe smaksatt med JADARR norsk fiskesaus.
Til 4 porsjoner trenger du:
- ½ l fiskekraft
- 250 g reker
- 50 g smør
- 30 g mel
- 2 dl melk
- 2 dl fløte
- 2-3 ts JADARR
- Sitronsaft
- Salt
Blåskjellkraft
- 1 nett blåskjell
- 3 sjalottløk, finhakket
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 2 ss solsikkeolje
- 2 dl hvitvin
- 3 dl vann
Garnityr
- 2 gulrøtter
- 1/4 sellerirot
- ½ purreløk
- 600 g hvit fisk
Slik gjør du:
- Vask blåskjellene godt i kaldt, rennende vann.
- Fres løk og hvitløk i olje i 1 minutt på middels varme
- Ha i blåskjellene og vin, damp under lokk til skjellene har åpnet seg, ca 4 minutter
- Sil kraften i en beholder og rens ut blåskjellmuskelen fra skjellene, spar på blåskjellmusklene som garnityr til suppen.
- Skrell gulrot og sellerirot. Kutt gulrot, sellerirot og purreløk i tynne strimler (julienne).
- Kok grønnsaksstrimlene i lettsaltet vann i 3 minutter.
- Rens rekene for skall. Spar rekene som garnityr til suppen.
- Fres rekeskallet i smør på middels varme i 1-2 minutter
- Tilsett mel og spe med fiskekraften og blåskjellkraften, under omrøring
- Tilsett melk og fløte, og la det koke på middels varme i ca 15 minutter.
- Ha suppen gjennom en sil og smak til med JADARR, salt og sitron. Hold suppen varm.
- Kutt fisken i små terninger (ca 1x1 cm).
- Fordel fisk, reker, blåskjell og grønnsaker på fire tallerkener. Hell den varme suppen over og server med det samme.