Skip to main content
Til toppen
Fiskesuppe med JADARR

Fiskesuppe med JADARR

Smakfull fiskesuppe smaksatt med JADARR norsk fiskesaus.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • ½ l fiskekraft
  • 250 g reker
  • 50 g smør
  • 30 g mel
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 2-3 ts JADARR
  • Sitronsaft
  • Salt

Blåskjellkraft

  • 1 nett blåskjell
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl vann

Garnityr

  • 2 gulrøtter
  • 1/4 sellerirot
  • ½ purreløk
  • 600 g hvit fisk

Slik gjør du:

  1. Vask blåskjellene godt i kaldt, rennende vann.
  2. Fres løk og hvitløk i olje i 1 minutt på middels varme
  3. Ha i blåskjellene og vin, damp under lokk til skjellene har åpnet seg, ca 4 minutter
  4. Sil kraften i en beholder og rens ut blåskjellmuskelen fra skjellene, spar på blåskjellmusklene som garnityr til suppen.
  5. Skrell gulrot og sellerirot. Kutt gulrot, sellerirot og purreløk i tynne strimler (julienne).
  6. Kok grønnsaksstrimlene i lettsaltet vann i 3 minutter.
  7. Rens rekene for skall. Spar rekene som garnityr til suppen.
  8. Fres rekeskallet i smør på middels varme i 1-2 minutter
  9. Tilsett mel og spe med fiskekraften og blåskjellkraften, under omrøring
  10. Tilsett melk og fløte, og la det koke på middels varme i ca 15 minutter.
  11. Ha suppen gjennom en sil og smak til med JADARR, salt og sitron. Hold suppen varm.
  12. Kutt fisken i små terninger (ca 1x1 cm).
  13. Fordel fisk, reker, blåskjell og grønnsaker på fire tallerkener. Hell den varme suppen over og server med det samme.
Visning
Nyhet
JADARR fiskesaus 250 ml

Jadarr fiskesaus er en konsentrert smaksforsterker rik på umami, laget av naturlige norske råvarer, produsert på Jæren. Fiskesausen er laget av villfanget norsk sild og havsalt, er naturlig fermentert i 11 måneder, som gir en kompleks smak og unik aroma. Sausen er ideell til pasta, gryteretter, fisk, kjøtt og grønnsaker. Pensle eller bruk som base i sauser, marinader eller dressinger. Jadarr fiskesaus er et kulinarisk samarbeid mellom stjernekokk Kjartan Skjelde og matforsker Trung Nguyen, der Norge møter Vietnam. Det unike korkdesignet gjør det enkelt å dosere for å oppnå ønsket smaksnivå. Oppbevares i kjøleskap etter åpning for best kvalitet.

Produktnummer: 830000
Lagerbeholdning:
848,00 pr l
Oscar fiskebuljong 1l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451120
Lagerbeholdning:
149,01 pr l
Lenker
Min side