Eggs benedict med sprø Prosciutto di Parma
Luksuriøs frokost med posjerte egg, hollandaisesaus og sprø parmaskinke. Bon appetit!
Fire porsjoner
- 4 skiver Prosciutto de Parma
- 4 skiver brioche brød
- 2 ss olivenolje
- 4 egg
- 1 ss eddik
- 1 avocado
- Baby leaf salat
Hollandaise
- 3 eggeplommer
- 180 g smør
- 1 ss kaldt vann
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss kaldt smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
- Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider.
- Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.
- Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.