
Brioche med avokado, salat og posjert egg toppet med hollandaisesaus og Prosciutto di Parma.
Eggs benedict med sprø Prosciutto di Parma
Luksuriøs frokost med posjerte egg, hollandaisesaus og sprø parmaskinke. Bon appetit!
Fire porsjoner
- 4 skiver Prosciutto de Parma
- 4 skiver brioche brød
- 2 ss olivenolje
- 4 egg
- 1 ss eddik
- 1 avocado
- Baby leaf salat
Hollandaise
- 3 eggeplommer
- 180 g smør
- 1 ss kaldt vann
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss kaldt smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
- Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider.
- Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
- Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.
- Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.