Chili con carne
Prøv denne raske varianten av den kjente retten chili con carne, med bønner og mexikansk smak. Fordi vi bruker passata trenger ikke denne gryteretten koke lenge, du får dyp og rik smak på et blunk! Dette er en enkel populær klassiker som hele familien vil elske.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 1 løk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 mild grønn chili (jalapeño)
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts chilipulver eller chiliflak
- 1 ts achiote paste
- 1 ts røkt paprika
- 2 ts malt spisskummen
- 400 g kjøttdeig
- 400 g passata
- 400 g kidneybønner
- Salt og pepper etter smak
- 1 neve fersk koriander
- 1 neve revet cheddar
- Rømme
Slik gjør du:
- Hakk løken og stek den myk i litt olje.
- Knus hvitløk, chili, krydder og anchiote fint i en morter eller stavmikser til en jevn pasta.
- Fres krydderblandingen med løken på middels varme i et par minutter.
- Sett løk og krydder til side og brun kjøttdeigen i litt olje. Ha løk og krydder tilbake i gryten. Tilsett passata og bønner. Gi det et raskt oppkok og smak til med salt og pepper.
- Server med ris, tortillachips, frisk koriander, revet cheddar og rømme.