Cannelloni med salsiccia
Cannelloni fylt med salsiccia. Ferske lasagneplater fra Bertagni kan brukes til både lasagne og til canneloni, der platene rulles rundt fyllet og toppes med saus og ost.
Til to porsjoner trenger du:
- 250 g lasagneplater
- 400 g rå salsiccia med fennikel
- 50 g revet parmesan
Hvit saus (bechamel)
- 500 ml H-melk
- 50 g mel
- 50 g smør
- muskatnøtt etter smak
- salt
Tomatsaus
- 400 g Mutti passata
- 1 spiseskje olivenolje
- salt
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en gryte og bland med melet. Varm opp melken og hell den litt om gangen mens du rører kraftig med en visp og koker på middels varme til den tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
- Tilbered tomatsausen ved varme opp passata med olivenolje i en kjele på middels varme i et par minutter. Smak til med salt.
- Pensle lasagneplatene med litt vann. Klem ut innmaten av salsiccia. Bruk to spiseskjeer til å fordele en strimmel kjøtt på hver lasagneplate. Rull platene sammen med fyllet i midten.
- Fordel noen spiseskjeer tomatsaus og litt av bechamelsausen i en ildfast form. Legg et første lag med salsicciafylt canneloni i formen, dekk dem med mer tomatsaus og bechamel, og avslutt med et siste lag cannelloni, tomatsaus, bechamel og parmesan.
- Stek i en forvarmet ovn ved 200° i ca 20-30 minutter.