Skip to main content
Til toppen
Västerbottensostpai, originaloppskriften

En Västerbottenspai på et fat, med Västerbottensost, urtesmør og salat som tilbehør.

Västerbottensostpai, originaloppskriften

Vi elsker pai og denne svenske skatten er intet unntak. Dette er originaloppskriften som serveres sommer som vinter, og gjerne til høytider og festligheter. Nyt den gjerne sammen med rømme, rogn, rødløk og litt dill.

1 pai

Paideig
  • 125 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss vann
Fyllet
  • 300 g Västerbottensost, revet
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 klype sort pepper

Slik gjør du:

  1. Skru på ovnen på 225 grader.
  2. Bland smør og mel til en smuldrete masse. Tilsett vannet og bland sammen til en smidig deig.
  3. Trykk ut paideigen i en paiform (24 cm). Prikk paibunnen med en gaffel og sett formen i ovnen i ca 10 minutter. 
  4. Visp egg og fløte, tilsett osten. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell over ostefyllet i piabunnen og stek i ca 20 minutter, til paien har stivnet. Avkjøl.
Visning
Västerbottensost 165 g

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906545
Lagerbeholdning:
460,61 pr kg
Västerbottensost revet 150 g

Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Produktnummer: 906525
Lagerbeholdning:
460,00 pr kg
Lenker
Min side