Västerbottensostpai, originaloppskriften
Vi elsker pai og denne svenske skatten er intet unntak. Dette er originaloppskriften som serveres sommer som vinter, og gjerne til høytider og festligheter. Nyt den gjerne sammen med rømme, rogn, rødløk og litt dill.
1 pai
Paideig
- 125 g smør
- 3 dl hvetemel
- 1 ss vann
Fyllet
- 300 g Västerbottensost, revet
- 3 egg
- 2 dl fløte
- 1 klype sort pepper
Slik gjør du:
- Skru på ovnen på 225 grader.
- Bland smør og mel til en smuldrete masse. Tilsett vannet og bland sammen til en smidig deig.
- Trykk ut paideigen i en paiform (24 cm). Prikk paibunnen med en gaffel og sett formen i ovnen i ca 10 minutter.
- Visp egg og fløte, tilsett osten. Smak til med salt og pepper.
- Hell over ostefyllet i piabunnen og stek i ca 20 minutter, til paien har stivnet. Avkjøl.