Tverås
Gården Tverås Søndre finner du innerst i Beitstadfjorden, ved tettstedet Malm i Trøndelag. Der har det vært drevet med husdyrhold siden 1600-tallet. I dag beiter dyrene på frisk kløvereng og frodige kulturbeiter rik på biologisk mangfold. På gården produseres det prim, gomme, melk og kjøtt. Storfe og sau beiter sammen i et samspill som skaper artsrike kulturbeiter. Tverås Søndre er et lite gårdsbruk, med ca. 90 tonn melkekvote som produseres i et løsdriftsfjøs fra 1992. Gården driftes etter økologiske prinsipper, og både areal og melkeproduksjon er Debio-godkjent. Det er i dag den yngre generasjon med datteren Jennie og svigersønn Petter som står ansvarlig for gårdsdriften. På Tverås har de gamle tradisjoner blitt tatt vare på, slik som gommekoking. I 2019 startet ideen om foredling av egen melk for å ivareta gårdsdriften og noen av de gamle tradisjonene. Et nytt tilbygg til eksisterende driftsbygning ble ferdigstilt samme år. I februar 2020 ble Tverås Gårdsmat AS stiftet, der Birgit styrer ystekaret.
Les mer om Tverås her: www.tverås.no