Skip to main content
Til toppen
Torta fritta med prosciutto di parma

Torta Fritta, Prosciutto di Parma og ramsløkmajones dandert på en trefjøl.

Torta fritta med prosciutto di parma

4 porsjoner

Torta Fritta
  • 15 g fersk gjær
  • 1 dl H-melk
  • 1,5 dl lunket vann
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • frityrolje
Ramsløkmajones
  • 2 stk eggeplommer
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts dijon sennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
  • 8 skiver Prosciutto di Parma

Slik gjør du:

Torta Fritta

  1. Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter.
  2. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv. 
  3. Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne. 

Ramsløkmajones

  1. Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.
  2. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma. 

Visning
Fallot dijon sennep lys 210 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep

Produktnummer: 515200
Lagerbeholdning:
176,19 pr kg
Parmaskinke DOP 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.

Produktnummer: 501012
Lagerbeholdning:
1.164,29 pr kg
Salvadori druekjerneolje 1 l

Druekjerneolje er en lett, luktfri olje laget av druekjerner. Velegnet til fondue og matlaging, da den tåler høy temperatur.

Produktnummer: 420914
Lagerbeholdning:
202,00 pr l
Lenker
Min side