Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto
4 porsjoner
- 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein) eller kveitefilet
- 4 skiver Prosciutto de Parma
- 4 ss rapsolje
- 2 dl byggryn
- 1 løk, finhakket
- 4 dl eplejuice
- 4 pk friske aspargesbønner
- 2 ss smør
- 1 dl revet fast ost
- 2 ss sitronsaft
- salt og pepper
- bønnekarse eller friske urter
Slik gjør du:
- Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.
- Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter.
- Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.
- Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).
- Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.