Tartiflette med reblochon
Tartiflette er en tradisjonell rett fra Sørøst-Frankrike. Retten minner om en potetgrateng med løk og bacon, toppet med osten reblochon.
Til tartiflette trenger du:
- 1 kg kokefaste poteter
- 200 g bacon eller pancetta
- 2 stk løk
- 1 dl hvitvin
- 1 dl crème fraîche (valgfritt)
- 500 g reblochon (eller tartiflette original)
Slik gjør du:
- Skru på ovnen på 200 grader.
- Kutt potetene i skiver eller terninger. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
- Kutt bacon og løk i tynne strimler. Stek baconet til det er sprøtt. Ha i løken og stek videre til løken er myk.
- Legg potet, løk og bacon lagvis i en avlang ildfast form. Hell over hvitvin og eventuelt litt crème fraîche.
- Kutt en reblochon (ev. to tartiflette original) i to på midten slik at du får du runde skiver. Legg hver skive på toppen av formen med skorpen opp.
- Stek i ca 15 minutter til osten er smeltet.