Tacofest
Inviter til tacofest! Lag nydelige nachos med smeltet ost som smaker himmelsk! Hjemmelaget maistortilla smaker nydelig toppet med litt bønner og grillede grønnsaker sammen med en deilig, hjemmelaget guacamole. Perfekt for vennekvelder eller middag med familien.
Til 4 porsjoner trenger du
Hjemmelaget maistortilla
- 2 dl maismel
- 2-3 dl kaldt vann
Guacamole
- 3 modne avokado
- 1 hvitløkfedd, presset
- 2 tomat
- 2 ss limesaft
- 1/2 rød chili, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 2 ss frisk koriander, finhakket
- Salt og pepper
Nachos
- 150 g tortillachips
- 4 vårløk, i skiver
- 1 neve cherrytomater, delt i fire
- 2-3 ts tex mex-krydder
- Jalapenos
- 75 g cheddar, revet
- 2 never mozzarella cubetti
- 2 never frisk koriander
Til servering
- Chilisaus
- Stekte bønner
- Grillet kjøtt eller grønnsaker
Slik gjør du:
Maistortilla
- Rør maismel og 2 dl vann sammen til en deig. Kna deigen godt sammen for hånd. Du må prøve deg litt fram med mengde mel og vann for å få den rette konsistensen på deigen.
- Lag en kule av deigen og klem den sammen. Hvis den sprekker opp i kantene, elter du inn mer vann. Når du har fått en elastisk deig som ikke sprekker opp formes den til en liten kule, ca på størrelse med en golfball.
- Klipp en brødpose i to så du får to plastark. Legg den ene plastbiten i pressen, legg ballen med deig oppå og dekk med den andre plastbiten. Press flatt og teststek en tortilla før du presser og steker resten.
- Stek dem lett gylne i en tørr stekepanne på høy varme. Det beste er om tortillaen puffer opp av varmen. Hvis den ikke gjør det, kan du elte deigen lengre.
- Press resten av deigen og stek underveis mens de presses. Pakk de ferdige tortillaene i et kjøkkenhåndkle.
Gacamole
- Del avokadoene i to og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet og mos det sammen med hvitløken.
- Skjær tomatene i to og fjern innmaten og stilkfeset. Skjær resten opp i små terninger.
- Finhakk vårløk, chilli og koriander, og rør i avokadoen sammen med tomatterninger, limesaft, salt og pepper.
Nachos
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Ha chipsen i en ildfast form og dryss over grønnsaker, krydder og valgfri mengde jalapenos. Topp med ost og stek midt i ovnen til osten er gyllen.
- Topp med frisk koriander.