Sprøstekt tofu med sursøt råkostsalat
Kombinasjonen av knasende sprø tofu, strimlet rødkål, gulrot og squash i en frisk vinaigrette, sammen med lime, peanøtter og srirachamajones kan fort bli din nye favorittsalat!
Til 4 porsjoner trenger du:
- 400 g Yipin tofu naturell fast
- 2 ss Maizena
- 3 dl panko
- 1 ½ dl valgfri matfløte
- 1 dl nøytral olje
- salt og pepper
Råkostsalat:
- 2 squash
- 4 gulrøtter
- 3 dl rødkål
Sursøt vinaigrette:
- 1 ss riseddik
- 1 ts sesamolje
- 1 ts olivenolje
- 1 ss vann
- 1 ss agavesirup
- ½ lime, saften
- salt og pepper
Srirachamajones:
- 2 dl majones eller Crème Fraîche
- 3 ts srirachasuss
Tilbehør:
- fersk lime
- koriander
- peanøtter
Slik gjør du:
- Skjær tofu i terninger og ha Maizena, panko og matfløte i tre separate skåler. Bland deretter litt salt og pepper i fløten.
- Dypp tofuterningene først i Maizena, deretter i fløte, og til slutt i panko. Gjenta ved å dyppe terningen enda en gang i fløte og panko for dobbel panering.
- Varm opp en panne med olje. Stek terningene på middels varme til alle sider er gyllenbrune og sprø.
- Strimle squash (eller bruk mandolin) i tynne nudellignende strimler. Strimle rødkål og gulrøtter.
- Kok squashstrimlene i en kjele med vann i 5 minutter eller til de er myke. Skyll deretter i kaldt vann.
- Bland ingrediensene til vinaigretten i en stor bolle, smak til med agavesirup, salt og pepper. Bland sammen med squashstrimlene, rødkål og gulrøtter.
- Rør sammen ingrediensene til srirachamajonesen. Hakk peanøtter.
- Server den asiatiske kålsalaten i dype tallerkener sammen med den panerte tofuen, topp med koriander, hakkede peanøtter, litt lime og srirachamajones. Nam!