Skip to main content
Til toppen
Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones

Stekt Prosciutto di Parma på en tallerken med med urtemajones som tilbehør

Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones

4 porsjoner

  • 8 skiver Prosciutto de Parma
  • 2 stk eggeplommer
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts Fallot dijon sennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 dl friske urter ( f.eks persille, basilikum og timian)
  • 0.25 ts malt sort pepper

Slik gjør du:

1. Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.

2. Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet. 

Lenker
Min side