Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones
4 porsjoner
- 8 skiver Prosciutto de Parma
- 2 stk eggeplommer
- 0.5 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts Fallot dijon sennep
- 4 dl solsikkeolje
- 1 dl friske urter ( f.eks persille, basilikum og timian)
- 0.25 ts malt sort pepper
Slik gjør du:
1. Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
2. Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet.