Spare ribs med coleslaw
Slik får du saftig og mør spare ribs fulle av smak! Vi har brukt rå spare ribs. De fleste butikker med ferskvareavdeling har dette på lager eller i fryseren. Et tips er å ringe butikken på forhånd, så bestiller de og reserverer for deg. Hvis du ikke får tak i rå spare ribs, hopper du over punktet med å forkoke ribbene. Server spare ribs med deilig og sprø spicy coleslaw.
- Ca 2 kg rå spare ribs
- Stonewall kitchen baby back rib saus
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1,5 dl Saitaku sushi soyasaus
- Vann
Coleslaw
- ¼ hodekål
- 1 fennikel
- ¼ rødløk
- 10 ss Stonewall kitchen mango habanero aioli
- ½ lime, saften
- Salt, sukker og pepper
Slik gjør du:
- Legg spare ribs i en stor gryte eller dyp langpanne (du kan gjerne kutte ribbene i mindre biter for å få plass). Hell over soyasaus, salt, pepper og vann til det akkurat dekker kjøttet. Kok under lokk på svak varme (eller sett langpannen i ovnen på 125 grader dekket med folie) i 1-1,5 time.
- Avkjøl kjøttet noe før du tar det ut av vannet. Du kan gjerne koke kjøttet dagen før det skal grilles!
- Pensle kjøttet godt på begge sider med baby back rib saus og grill det på høy/direkte varme i ca 5-8 minutter på hver side.
- Kutt kål, fennikel og rødløk i tynne strimler, gjerne på en mandolin. Bland med aioli og limesaft. Smak til med salt, pepper, sukker og limesaft.
- Server spare ribs med litt ekstra baby back rib saus og coleslaw.