Spansk tortilla med chorizo og potet
Skal du servere tapas? Spansk tortilla med chorizo og potet er en nydelig og mettende rett til tapasbordet som elskes av liten og stor!
Bruk Chorizo dulce for en mild smak som passer hele familien, eller gå for Chorizo picante hvis du ønsker litt mer krydder og futt.
Til 1 tortilla:
- 3 ss olivenolje
- 300 g kokte poteter
- 1 løk, grovhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 100 g chorizo, i skiver eller terninger
- 6 egg
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 C. Bruk en stekepanne med høye kanter eller en stor gryte med håndtak som tåler å settes i ovnen.
- Skjær potetene i 2-3 cm store biter og stek dem i litt olivenolje til de er varme og har fått litt farge. Dryss litt salt over potetene og ha dem over på en fat.
- Brun chorizo lett til de slipper litt olje. Ha i løken og stek videre til løken blir myk. Tilsett hvitløk og la det surre med i et minutt. Ha potetene tilbake i stekepannen.
- Pisk eggene sammen, tilsett litt salt og pepper og hell eggblandingen over grønnsakene. Stek tortillaen på middels varme til det du ser at det begynner å stivne langs kanten. Sett stekepannen 10-15 minutter i ovnen til den er gjennomstekt.