Semitørkede tomater
Har du først laget semitørkede tomater en gang, blir det nok ikke den siste. Det er nemlig skikkelig vanedannende med sin nydelige sødmefylte smak.
1 glass
- 100 g cherrytomater, av god kvalitet
Urte- og hvitløksolje
- 1 dl Iliada kalamata olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 3 ss frisk timian (uten stilk)
- 0.5 ss sukker
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts grovkvernet sort pepper
Slik gjør du:
1. Del tomatene i to, legg de på en stekebrett eller i en ildfast form.
2. Ha ingrediensene til urte- og hvitløksoljen i en foodprosessor, blend sammen til du har en litt glatt marinade. Eventuelt kan du finhakke ingrediensene og blande det sammen i en bolle.
3. Pensle oljeblandingen over tomatene og stek de ved 100 °C i ca. to timer til tomatene har skrumpet litt inn. Eventuelt kan du sette dem inn i ovn ved 200 °C, skru av varmen og så la de stå natten over.
4. Ha avkjølte tomater på et rent glass, fyll opp med olivenolje til det dekker tomatene.
Tips:
Tomatene passer utrolig godt i pastaretter, på bruschetta, pizza, sandwicher, i salater eller helt enkelt til tapas. Semitørkede tomater passer også godt til flere typer ost.