Salat med varmrøkt laks, chèvre og rødbeter
Garnviks røkeri sin varmrøkte laks har en saftig konsistens med en behagelig og naturlig smak av ekte røyk, røkt på tradisjonelt vis med bøk. Laksen er krydret med garnviks særegne krydderblanding for ekstra god smak. Produktet er premiert med gull i nm 2019.
Når man skal ha gjester er det utrolig kjekt med retter som enkle, kan lages i en fei og ikke minst imponerende gode. Denne oppskriften krysser av i alle boksene.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 200 g varmrøkt laks
- 1 eple, i tynne skiver
- 1 ss sitron, saften
- 240 g chèvre
- 65 g babyleaf mix (1pose)
- ½ rødløk, i tynne skiver
- 160 g syltede rødbeter, i terninger
- 4 ss honning m/ valnøtter (eventuelt 3 ss honning og 1 ss hakkede valnøtter)
- ½ ts rød pepper, grovhakket (mill & mortar rød pepper)
- Grissini
Slik gjør du:
- Del laksen i mindre biter.
- Bland sammen epleskiver og sitron.
- Del chèvre i tynne skiver.
- Fordel alle ingrediensene på et stort serveringsfat eller fire tallerkener. Ha over honning med nøtter og et dryss finhakket pepper. Server med grissini eller annet sprøtt bakverk.
Syltede rødbeter
Hvis du ønsker å sylte dine egne rødbeter finner du oppskrift her.
Du trenger
- 160 g ferske rødbeter
- ½ l vann
- ½ ss salt
Lake
- ½ ts nellikspiker
- ½ ts røde pepperkorn
- 2 ss vann
- ½ dl hvitvinseddik (6 % eddik)
- ½ dl sukker
Slik gjør du:
- Vask rødbetene godt, la stilk og litt av bladfestet sitte på.
- Kok rødbetene i lettsaltet vann i ca. 40 min, til de er myke.
- Ha dem i en bolle med kaldt vann og dra av skallet (bruk hansker).
- Skjær rødbetene i store terninger eller skiver og legg dem i et rent sylteglass.
- Dryss over nellik og pepperkorn.
- Kok opp vann, eddik og sukker, hell over rødbetene. Sett på lokk og avkjøl.