Saint Agur salat med pære og fiken
4 porsjoner
- 250 g Saint Agur
- 2 pærer
- 20 g smør
- 4 fiken
- 4 egg
- 200 g blandet salat
- 100 g pekannøtter
- 1 ss honning
- 50 ml rødvinseddik
- 80 ml solsikkeolje
- 2 skiver landbrød
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Posjer eggene ett av gangen i en gryte med kokende vann tilsatt eddik, og hold dem varme i et kjøkkenhåndkle til servering av salaten.
- Skrell og skjær pærene i kvarte og sauter dem forsiktig i en gryte med smør i ca. 3 minutter. Tilsett honningen og la dem karamellisere lett.
- Lag en vinaigrette av resten av honningen i gryten og bland den sammen med rødvinseddik, olje, salt og pepper.
- Skjær fikenene i båter og Saint Agur i terninger.
- Rist brødskivene og knekk dem i grove krutonger.
- Fordel salaten på fire tallerkener og fordel pærer, fikener, Saint Agur og pekannøtter over.
- Drypp vinaigrette over, topp med et posjert egg på hver tallerken og dryss over krutonger.