Skip to main content
Til toppen
Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano

Chips av rotgrønnsaker toppet med Parmigiano Reggiano

Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano

4 porsjoner

  • 500 g rødbeter
  • 500 g pastinakk
  • 500 g jordskokk
  • 3 l rapsolje, ikke kladpresset
  • 120 g Parmigiano Reggiano fersk revet
  • litt finhakket dill
  • 1 ss maldonsalt
  • eller for en mer eksotisk smak
  • 1 ss maldonsalt røkt

Slik gjør du:

1. Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.

2. Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.

3. Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.

4. Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles. 

Lenker
Min side