Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano
4 porsjoner
- 500 g rødbeter
- 500 g pastinakk
- 500 g jordskokk
- 3 l rapsolje, ikke kladpresset
- 120 g Parmigiano Reggiano fersk revet
- litt finhakket dill
- 1 ss maldonsalt
- eller for en mer eksotisk smak
- 1 ss maldonsalt røkt
Slik gjør du:
1. Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.
2. Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.
3. Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.
4. Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles.