Rødbetehummus
Rødbetehummus med sin utrolig fine farge er sunt, enkelt å lage og veldig anvendelig. Bruk den som dipp til kjeks, grønnsakstaver, på brødskiva, som tilbehør til salat eller på tapasbordet.
Du trenger
- 1 dl Iliada olivenolje
- 200 g kokte rødbeter, delt i store terninger
- 400 g hermetiske kikerter (spar på litt av laken)
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 3 ss tahini
- 3 ss sitronsaft
Til pynt
- 2 ss Iliada olivenolje
- 1 ss Saitaku ristede hvite sesamfrø
- 1 ss Saitaku sorte sesamfrø
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og blend sammen til en glatt og jevn hummus. Tilsett litt kikertkraft for ekstra luftig konsistens.
- Smak til med tahini, presset sitron og salt.
- Fordel hummusen utover en litt flat skål, ha over olivenolje og sesamfrø.
Tips: Prøv rødbethummus på bruschetta: Drypp olivenolje på tynne skiver av landbrød, legg på bakepapirkledd stekebrett og stek dem gylne ved 210 ˚C, på midterste rille (eller stek skivene gylne i en panne på sterk varme med litt olivenolje). Gni skivene inn med hvitløk og server med hummus og Iliada oliven.