Risotto med steinsopp
Risotto med steinsopp og dryss av kornblomster.
Prøv en ny vri på risotto smaksatt med den fantastiske krydderblandingen Karl Otto! Den ettertraktede steinsoppen regnes for å være kongen av naturens matsopp. Den milde nøttesmaken til soppen forsterkes når den tørkes og den er som laget for å spille hovedrollen i rettene den inngår i. I Kar Otto er den granulerte økologiske soppen med tørket persille og hvitløk – og i boksen du finner også en liten pose blå kornblomster til å strø over den ferdige retten.
Til 4 porsjoner
- 50 g smør eller olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 200 g risottoris
- 2 ss Karl Otto
- 2,5 dl hvitvin
- 1 l varm kyllingkraft eller buljong
- 75 g parmesan, revet
- ½ ts svart pepper, kvernet
- ½ ts havsalt
Slik gjør du:
- Stek den finhakkede løken i litt olje eller smør. Ha så Karl Otto og risottoris i pannen og la det surre i noen minutter til risen blir gjennomsiktig.
- Hell så hvitvinen i gryten og la det surre jevnt til hvitvinen har kokt ned. Nå skal buljongen jobbes inn i risen. Tilsett den varme buljongen litt om gangen, og rør grundig hver gang. La risen suge til seg mesteparten av fuktigheten før du heller et lag til i gryta. Fortsett til det ikke er mer buljong, det tar 16-18 min. Når risen er mør og risottoen er kremet og lett rennende (den må ikke være for tykk) smaker du til med nykvernet pepper og salt.
- Rør til slutt revet parmesan inn i risottoen. Topp eventuelt med litt hakket persille, finrevet sitronskall og asparges.
- Dryss over de vakre blå kornblomstene du finner i pakken med Karl Otto rett før servering.