Kyllingfilet med Brie de Paris
4 poesjoner
- 400 g små poteter
- 2 gulrøtter
- 1 søtpotet
- 1 persillerot
- 2 ss smør
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- salt og pepper
- 4 kyllingfileter med skinn
- 4 ss aprikossyltetøy
Fyll
- 100 g valnøtter
- 4 ss hakkede urter, f.eks. timian, basilikum og bladpersille
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss Iliada kalamata olivenolje
- 250 g Brie de Paris
- 125 g kremost naturell
- 1 eggeplomme
- salt og pepper
Vintersalat
- 200 g salatmiks, gjerne med radiccio, hjertesalat
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 appelsin
- 2 pærer
- 4 ss hakkede valnøtter
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 210 °C.
- Del ev. større poteter i to, skrell og del gulrøtter, søtpotet og persillerot i biter. Ha alt i en ildfast form og vend med smør i biter og olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 10 minutter mens du forbereder kyllingen.
- Lag fyllet ved å kjøre valnøtter, urter og hvitløk med olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad til fint. Ha i brie, kremost, eggeplomme, salt og pepper og kjør til en jevn masse.
- Lag et snitt på langs i kyllingfileten og fyll med ostefyllet.
- Ta ut formen med grønnsakene og legg kyllingen i. Pensle kyllingen godt med aprikossyltetøy.
- Sett formen tilbake i oven og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.