Kjøttboller med harissasaus
Kjøttboller i tomatsaus krydret med Rose Harissa.
Her er en kjent oppskrift med en deilig krydret vri. Ikke noe komplisert med det, bare ren smak; lett å gå og rikelig med duft, saft og kraft for voksne og barn.
Rose Harissa er en aromatisk chili rub fra det nordafrikanske kjøkken med tre typer chili, fennikel, spisskummen og koriander, samt et snev av ekte kanel og roseblader. En eksotisk blanding av varme krydder, inspirert av det nordafrikanske kjøkken. Perfekt når du trenger det ekstra for å løfte retten.
TIl 4-6 porsjoner
Tomatsaus med harissa
- 2 rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk røde paprika
- 2 bokser à 400 g hakkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 1 ts Rose Harissa
- 1 ts sukker
- Havsalt
- Svart pepper
Kjøttboller
- 600 g kjøttdeig
- 3 ts tørket oregano
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 sitron, kun skallet
- 1 ss grovkornet sennep
- 1 egg
- 4 ss brødrasp/brødsmuler
- Havsalt
- Olivenolje
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens paprikaene og skjær dem i strimler. Fres løk og hvitløk i en stor, varm panne i olivenolje. Tilsett paprikastrimlene sammen med tomater, Rose Harissa, sukker, salt og pepper og la det surre på svak varme i ca. 40 minutter, gjerne lenger hvis mulig. Bland den til en fin konsistens med en stavmikser. Hell sausen tilbake i pannen og smak til med salt, sukker og pepper.
- Rør kjøttdeigen sammen med oregano, finhakket hvitløk, sitronskall, sennep, egg og brødsmuler, tilsett deretter salt og pepper til det er en jevn kjøttdeig. Form farsen til små kjøttboller og stek dem gylne i olivenolje i varm panne.
- Tilsett de ferdige bollene i tomatsausen og la det småkoke i 5-6 minutter.
- Topp med masse koriander og server retten med pitabrød, couscous, bulgur eller ris.