Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni med ricotta, spinat og kremet tomatsaus. Ferske lasagneplater fra Bertagni kan brukes til både lasagne og til canneloni, der platene rulles rundt fyllet og toppes med saus og ost. Prøv denne vegetarvarianten, eller fyll rullene med ragu eller kjøttsaus.
Til to porsjoner trenger du:
- 250 g lasagneplater
- 250 g ricotta
- 400 g spinat
- 1 egg
- 100 g revet parmesan
- muskatnøtt etter smak
- salt pepper
Hvit saus (bechamel)
- 500 ml H-melk
- 50 g mel
- 50 g smør
- muskatnøtt etter smak
- salt
Tomatsaus
- 500 g Mutti passata
- 1 spiseskje olivenolje
- salt
Slik gjør du:
- Vask og rengjør spinaten og kok den med litt vann i noen minutter. Tøm av vannet, klem spinaten for vann og grovhakk. (Hvis du bruker fryst spinat må den tines, renne av i et dørslag og klemmes for vann).
- I en bolle blander du spinaten med ricottaen, egget, 50 g revet parmesan, muskat, salt og pepper.
- Smelt smøret i en gryte og bland med melet. Varm opp melken og hell den litt om gangen mens du rører kraftig med en visp og koker på middels varme til den tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
- Tilbered tomatsausen ved varme opp passata med olivenolje i en kjele på middels varme i et par minutter. Smak til med salt.
- Pensle lasagneplatene med litt vann. Fordel litt fyll på kortenden av hvert ark og rull dem sammen til cannelloni.
- Fordel noen spiseskjeer tomatsaus og litt av bechamelen i en ildfast form. Legg et første lag med ricotta- og spinatcannelloni i formen, dekk dem med mer tomatsaus og bechamel, og avslutt med et siste lag cannelloni, tomatsaus, bechamel og resten (50 g) av parmesanen.
- Stek i en forvarmet ovn ved 200° i ca 20-30 minutter.