Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater
4 porsjoner
Pasta
- 250 g Dallari durumhvete semolato
- 2 store egg
- 30 g vann
- 1 ss Iliada olivenolje
- 1 knivsodd salt
Fyll
- 500 g ricotta
- 100 g Parmigiano Reggiano parmesan
- 300 g Mutti tomater finhakkede
- 1 kg spinat
- 3 dl béchamelsaus
- 30 g smør
- salt
- muskattnøtt
Bechamelsaus
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 0,5 ts salt
Slik gjør du:
- Bland godt sammen mel, egg, vann, 1 spiseskje olje og et knivsodd salt. Når røren er glatt og elastisk dekk til og la hvile i 30 min.
- Vask spinaten og kok den raskt i kokende saltet vann i to minutter. Hell av og klem ut vannet, og hakk den fint. Bland spinaten med ricotta, tilsett 80 g parmesan, salt og smak til med muskatnøtt.
- Kjevle ut pastaen i tynne flak, skjær den i striper som er 6 cm brede og 15 cm lange. Kok dem i kokende saltet vann i to minutter, renn av og tørk dem på et rent kjøkkenhåndkle.
- Smør et lag med fyll på hver strimmel og rull dem sammen, legg dem etter hvert i en ildfast form kledt med bakepapir penslet med smør.
- Lag bechamelsaus. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen er jevn. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt.
- Dekk rullene med bechamelsaus og hakkede tomater. Dryss over resten av parmesanosten og noen skiver med smør.
- Stek i ovnen ved 180° C i 20 minutter.