Djevelegg med oliven
Fylte, smakfulle egg med oliven tar seg godt ut på frokostbordet, og serveres gjerne som en del av et større måltid. Prøv de for eksempel til forrett neste gang du vil imponere gjestene dine!
Til 12 stk
- 50 g Iliada kalamata oliven u/sten
- 6 store egg
- 100 g majones
- 1 ts Fallot dijonsennep lys
- 2 stilker vårløk, finhakket
- 2 ts Red devil chilisaus
- litt salt og kvernet sort pepper
Til pynt
- Iliada olivenolje
- Iliada kalamata oliven, finhakket
- Vårløk i tynne ringer
- Grovkvernet sort pepper
- Ev. spirer
Slik gjør du:
- Hardkok eggene, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem.
- Del eggene i to på langs, ta forsiktig ut eggeplommene og ha dem i en bolle. Legg de halve eggehvitene på et serveringsfat.
- Mos eggeplommene med gaffel, tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Tilsett ev. litt mer majones dersom blandingen er fast, det skal være en litt kremet myk konsistens. Smak til med chilisaus, salt og pepper.
- Fyll eggemassen tilbake i eggene (bruk to skjeer).
- Drypp over litt olivenolje og dryss over oliven, vårløk og litt grovkvernet pepper. Pynt gjerne med spirer.
Tips: Vårløk kan fint erstattes med løk, rødløk eller gressløk. Varier gjerne med grønn oliven, sprøstekt bacon og revet parmesan.