Skip to main content
Til toppen
Pizzadeig

Pizzadeig

Dette er oppskriften på en fantastisk pizzabunn laget av pizzaiolo, Elio Corci, som i flere har bevist med pallplasseringer i pizza-VM at han er i verdenstoppen. Oppskriften gir to crispy bunner som du kan toppe med din favorittopping! 

Pizzabunn

  • 750 g Caputo hvetemel cuoco
  • 500 g Vann
  • 24 g Fersk gjær
  • 1 ss Maldon salt
  • 3 ss Iliada olivenolje

Slik gjør du:

1. Hell vannet over i kjøkkenmaskinen og start maskinen på minimum fart. Tilsett gjær og la maskinen gå til gjæren er helt rørt ut.

2. Tilsett først 100 gram mel og la maskinen kjøre i ca. 2 minutter.  Tilsett salt og 500 gram av melet. La maskinen gå i 5 minutter på minimum fart. Tilsett resten av melet. Når melet er eltet helt inn i deigen tilsettes oljen og maskinen går i 1 minutt til.

3. Del deigen i to, vei de gjerne så de blir helt like, og la de heve i 10 minutter. Kna deigene ut på bakepapir - ikke bruk kjevle!

4. Legg på ønsket saus og la dem etterheve i 2 timer.

5. Sett ovnen på 240 grader.

6. Stek pizzaen i til den tar farge i kantene. Ta den ut, legg på ønsket topping og stek videre til osten er smeltet og bunnen er sprø.

Lenker
Min side