Pizzadeig
Dette er oppskriften på en fantastisk pizzabunn laget av pizzaiolo, Elio Corci, som i flere har bevist med pallplasseringer i pizza-VM at han er i verdenstoppen. Oppskriften gir to crispy bunner som du kan toppe med din favorittopping!
Pizzabunn
- 750 g Caputo hvetemel cuoco
- 500 g Vann
- 24 g Fersk gjær
- 1 ss Maldon salt
- 3 ss Iliada olivenolje
Slik gjør du:
1. Hell vannet over i kjøkkenmaskinen og start maskinen på minimum fart. Tilsett gjær og la maskinen gå til gjæren er helt rørt ut.
2. Tilsett først 100 gram mel og la maskinen kjøre i ca. 2 minutter. Tilsett salt og 500 gram av melet. La maskinen gå i 5 minutter på minimum fart. Tilsett resten av melet. Når melet er eltet helt inn i deigen tilsettes oljen og maskinen går i 1 minutt til.
3. Del deigen i to, vei de gjerne så de blir helt like, og la de heve i 10 minutter. Kna deigene ut på bakepapir - ikke bruk kjevle!
4. Legg på ønsket saus og la dem etterheve i 2 timer.
5. Sett ovnen på 240 grader.
6. Stek pizzaen i til den tar farge i kantene. Ta den ut, legg på ønsket topping og stek videre til osten er smeltet og bunnen er sprø.