Pasta Puttanesca
Pasta Puttanesca er en italiensk favoritt med kraftig smak fra oliven, kapers og rik tomatsaus. Enkel å lage, populær verden over for sin unike smak.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 400 g spaghetti
- 2 ss kapers i lake, skylt
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 3 hvitløksfedd, i tynne skiver
- 4 ansjosfileter, grovhakket
- 1/2 - 1 ts chiliflak
- 1 neve sorte oliven, feks kalamata
- 20-25 søte cherrytomater, delt i to
- Finhakkede friske urter feks. basilikum og bladpersille
- Revet parmesan
Slik gjør du:
- Forbered ingrediensene til sausen. Del tomatene, skyll kapersene og kutt hvitløken i tynne skiver. Grovhakk olivenene og finhakk ansjosen.
- Kok opp en stor kjele med godt saltet vann. Italienerne sier det skal smake sjøvann.
- Kok pastaen som anvist på pakken. Pastaen skal ha litt tyggemotstand og være al dente.
- Varm en romslig stekepanne med litt olivenolje på middels varme. Legg hvitløksskiver i oljen og rør. Etter noen sekunder tilsetter du pepperoncini og tomater.
- Senk temperaturen til lav og tilsett kapers, oliven og ansjos. La det putre på lav varme i et par minutter til tomatene er myke og ansjosen «smeltet».
- Rett før pastaen er ferdig, ta til side 1-2 dl pastavann. Hell av pastavannet og ha spagettien i pannen med sausen. Tilsett ca 1 dl av pastavannet i panna og vend godt inn.
- Juster med mer pastavann om du syns sausen blir «tørr». Server toppet med friske urter og revet parmesan.