Pasta med Saint Agur og sopp
4 porsjoner
- 2 stk gul løk
- 1 stk kinesisk hvitløk
- 400 g aromasopp
- 2 dl hønsebuljong
- 6 dl kremfløte
- 230 g Saint Agur
- 500 g pasta linguini
- 500 g kyllingfilet
- olje til steking
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk løken og hvitløken. Fjern eventuelle rester av jord fra aromasoppene. Kutt soppene i mindre biter.
- Kremet aromasoppsaus: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken og løken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett soppen og 1 ss smør,og la det steke videre i 4–5 minutter. Ha i hønse-buljongen og kremfløten, og kok forsiktig opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter.
- Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme.Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha ca. 0,5 dl vann i stekepannen, kok opp, og ha stekesjyen over i sausen fra punkt 2.
- Skjær den stekte kyllingen i mindre biter, og tilsett kyllingbitene i sausen fra punkt 2. Del Saint Agur-blåmuggosten i mindre biter, og vend ostebitene inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
* Oppskrift fra Adams Matkasse