Pasta med karamelisert rødløk og oliven
Pasta er raskt å lage og noe de aller fleste liker. Her har du en ny variant som kanskje kan friste – pasta med karamellisert rødløk, oliven, pinjekjerner og nyrevet parmesan.
4 porsjoner
- 500 g garganelli pasta
- 60 g pinjekjerner
- 150 g Iliada kalamata oliven i skiver
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 100 g Parmigiano Reggiano parmesan
- ev litt friske urter som oregano eller timian
Karamellisert rødløk
- 1 rødløk
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 ss brunt sukker
- 6 ss Federzoni balsamico
- litt salt og grovkvernet pepper
Slik gjør du:
- Rens og del løken i tynne skiver, stek den gyllen og myk i en panne med olivenolje på middels sterk varme.
- Tilsett sukker og balsamico, la det småkoke 1-2 minutter til sukkeret har løst seg opp. Smak til med salt og pepper. Sett til siden.
- Kok pasta etter anvisning. Hold av 1 dl av kokevannet før du siler av pastaen.
- Sett løken tilbake på varmen, tilsett pinjekjerner, oliven, den kokte pastaen og kokevannet du holdt av. Gi det et raskt oppkok, smak til med salt og pepper.
- Server med nyrevet parmesan og gjerne litt frisk oregano eller timian.
Tips: Tilsett gjerne litt chili for en litt sterkere smak.