Pannestekt torsk med sopprisotto
4 porsjoner
- 600 g torskeloin
- 1 lime, saften
- 1 løk, finhakket
- 100 g sopp, i skiver
- 4 ss olivenolje
- 300 g risottoris
- 4 dl hvitvin
- 8 dl fiskebuljong
- 4 ss smør
- 4 ss Parmigiano Reggiano revet
- 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
- salt og pepper
- friske urter
Slik gjør du:
- Krydre torskefiletene med salt og pepper.
- Fres løken i olje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og soppen og la frese under omrøring i to minutter.
- Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
- Spe med en og en øse kraft. Kok under omrøring til kraften er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.
- Dra kjelen av varmen og vend inn to ss smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med linesaft, salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.