
En gjennomsiktig skål med Panna Cotta og appelsinmarmelade
Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade
Panna Cotta er en deilig dessert, men har du smakt med ricotta før? Prøv noe nytt og varier med smakstilsetninger og tilbehør!
4 porsjoner
- 3 plater gelatin
- 2,5 dl helmelk
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 100 g ricotta
- 2 ss appelsinmarmelade
- 2 mandariner (eller 1 boks hermetiske mandariner)
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ti minutter. Varm opp melk, halvparten av fløten og sukker i en kjele. Bruk en skarp kniv til å dele vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljen i kjelen og kok opp på medium varme og rør av og til. Når det har kokt opp skrus varmen av og ricotta piskes inn.
- Finn frem to boller som passer i hverandre, og fyll den største med is og sett den miste på isen. Hell den varme blandingen gjennom en sikt, og sil væsken ned i den iskalde bollen. Hell vannet av gelatinen og klem ut resten. Rør gelatinen inn i melkeblandingen, og la den avkjøles til romtemperatur.
- Mens blandingen avkjøles pisker resten av fløten til krem. Bruk en slikkepott og vend forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen og fold inn marmelade.
- Fordel blandingen i fire avkjølte serveringsskåler eller porsjonsglass. Avkjøl i kjøleskap i minst en time eller til de er helt avkjølte og massen er satt. Server med mandariner på toppen.