Ovnsbakt ost
Ovnsbakt ost er rask og enkelt middag, lunsj eller kveldskos. Det passer like godt enten du får gjester på besøk eller skal ordne en romantisk aften for to. Bløte kittmodningsoster eller rødkittoster egner seg veldig godt til denne retten. De smaker utsøkt og du får en delig, flytende ostemasse som forvandles til en nydelig ostefondue. Vi har brukt osten rødkittosten Solglad fra Himmelspannet. Du kan også bruke Raudberg fra samme produsent, Granstubben fra Gangstad eller franske Chaumes.
Til to porsjoner trenger du:
- 240 g Solglad
- 50 g valnøtter
- Baguette eller landbrød i skiver
- Flytende honning
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
- Grovhakk nøttene og rist dem raskt på medium varme i tørr stekepanne. Rist brødskivene.
- Lag et kryss i toppen av osten legg den i en et ildfast fat. Bruk gjerne en strimmel med bakepapir og hyssing rundt osten for at den skal holde formen når den stekes.
- Stek osten i 10-15 minutter eller til du kjenner at ostemassen gjennomvarm.
- Brett skorpen til side. Dypp brødbitene i osten eller bruk en skje til å ha osten på brødet.
- Server med honning og nøtter som tilbehør.
Tips: I stedet for brød, nøtter og honning, kan du servere osten kokte perlepoteter, syltet sølvløk og spekemat.