Ovnsbakt brokkoli med oliven - og kaperssalsa
En nydelig grønn lunsjrett eller et perfekt tilbehør til middagen får du med sunn brokkoli og en deilig oliven – og kaperssalsa.
4 porsjoner
- 1 dl Iliada kalamata olivenolje
- 1 stor brokkoli
- 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
- 0.5 sitron, finrevet skall og saft
- 1 ss pinjekjerner
- 1 ts Maldonsalt
- litt nykvernet sort pepper
Oliven- og kaperssalsa
- 150 g Iliada kalamata oliven u/sten
- 4 ss Iliada kalamata olivenolje
- 50 g Iliada kapers
- 2 ss rødløk, finhakket
- 1 dl rosiner
- 30 g ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Legg bakepapir på et stekebrett.
- Rens og vask brokkolien, del den i store litt tynne skiver.
- Gni skiver og buketter godt inn med olivenolje, sitron og sitronskall, legg dem på stekebrettet.
- Dryss over hvitløk, pinjekjerner, salt og pepper.
- Stek brokkolien på midterste rille i 15-20 minutter, eller til den er al dente. Steketiden vil variere etter tykkelsen på brokkolien og type stekeovn.
- Grovhakk ingrediensene til oliven- og kaperssalsa og bland dem sammen. Server salsaen ved siden av brokkolien.