Ostepai med filobunn
Nydelig ostepai med sprø bunn av filodeig som er rask å lage! Perfekt middag eller lunsj servert sammen med godt brød og en frisk salat.
Til en pai trenger du:
- 3 egg
- 3 dl crème fraîche
- 190 g Eiker Holtefjell vellagret
- Salt og pepper
- 1 bunt grønn asparges
- 6-8 ark filodeig
- 30 g smeltet smør
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Rens asparges og kok dem ett minutt i lettsaltet vann.
- Pensle paiform på ca 28 cm med smeltet smør. Legg ett ark filodeig i formen. Pensle arket med smeltet smør og dekk med et nytt ark. Fortsett til alle ark er brukt. Du kan velge om du ønsker en rustikk kant på paien, eller om du velger å klippe bort kantene av filodeigen som henger over paiformen.
- Bland sammen egg og crème fraîche, smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen i paiformen.
- Finhakk eller grovriv osten. Dryss osten over eggeblandingen.
- Lag et fint mønster med asparges på toppen av paien og stek den i ca 25 minutter til den har fått fin farge og kanten er sprø.
- Serveres gjerne med godt brød og en frisk salat.