Ostefat - sett sammen det perfekte ostefatet
Glad i ost? Enten det er til hjemmekos eller spesielle anledninger, vi hjelper deg gjerne med å sette sammen det perfekte ostefatet.
Ostefat som både smaker og imponerer
Her har vi tatt utgangspunkt i ost som en hovedrett, og plukket ut oster fra de ulike ostekategoriene til et variert og spennende ostebord.
Her er en ca beregning mengde ost per person
- Forrett: 50 - 75 gram.
- Dessert: 75 - 100 gram
- Ostebord/ostefat: ca. 200 gram
Les også: Serveringsklare ostepakker med vintips
-
Valdresost
En fet gulost med fyldig og rundt smak. Egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, og terninger til en salat. -
Brie de Paris
En tradisjonell, fransk brie med en aromatisk mild og fyldig smak! En av Norges mest solgte Brier, og passer perfekt på ostebordet eller til desserter. -
Taleggio
Smaksrik italiensk rødkittost som er noe søt og fyldig. Sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. -
Roquefort Papillon Øko
En tradisjonell og eksklusiv roquefort. Passer like godt til matlaging som på dessertbordet! Osten smelter i munnen og har en kraftig smak av mugg. -
Petit delice cremiers
En kremet hvitmuggost. Passer til osteanretninger, desserter og lyst brød. -
Fine English klassisk kjeks
Sprø og lys kjeks til ost med en mørk og nøtteaktig smak. -
Granforno grissini
Lette og sprø brødstenger fra Italia. Passer til supper, salater, dipp eller som snacks til osten. -
Toast for cheese; dadler, nøtter og gresskar
Tynn og sprø kjeks som er spesielt god til kremete oster! Med smak av dadler, hasselnøtter og gresskarffrø, har kjeksen en kombinasjon av søtt og salt. -
Gangstad fikenmarmelade
Fikenmarmelade som passer utmerket til ost, og denne er spesielt egnet til blåmuggost med sin naturlige og runde smak. -
Aprikosterte
Tørket aprikos og hakkede mandler er presset sammen til en smaksrik fruktterte. Smaker nydelig til ost.
Her er et forslag på innhold til et ostefat.
- 160 gram Valdresost
- 160 gram Brie de Paris
- 200 gram Taleggio
- 100 gram Roquefort Papillon Øko
- 160 gram Petit delice des cremiers
- 100 gram Fine English klassisk kjeks
- 125 gram Granforno grissini
- 100 gram Toast for cheese; dadler, nøtter og gresskar
- 100 gram Gangstad fikenmarmelade
- 50 gram aprikosterte