Olivenmarinert laks à la sashimi
Rå laks marinert med Iliada olivenolje, soyasaus, appelsin og litt lime, toppet med vårløk, syltet ingefær, chili og sesamfrø, det er digg det.
4 porsjoner
- 1 dl Iliada Kalamata olivenolje
- 1 dl Blue Elephant soyasaus ligth
- 1/2 appelsin, saften
- 1 ss presset lime
- 400 g laksefilet egnet til sushi
- 2 stilker vårløk, i tynne skiver
- 2 ss Saitaku sushi syltet ingefær
- 1 frisk chili
- 2 ss Saitaku sesamfrø
- litt frisk koriander
Slik gjør du:
- Bland sammen olivenolje, soya, appelsin og lime.
- Del laksen i tynne skiver og legg utover et stort fat.
- Fordel over vårløk, ingefær, chili og sesamfrø. Dryss over litt frisk koriander.
- Fordel cirka halvparten av marinaden over laksen, server resten ved siden av.
Tips: Mango eller avokado i tynne skiver passer også godt til den råmarinerte laksen.